FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podružnica Hvidre piše ministru P. Matiću

Autor: gvla
ZAGREB, 16. svibnja 2012. (Hina) - Udruga HVIDR-a Črnomerec uputila je danas otvoreno pismo ministru branitelja Predragu Matiću, u kojemu upozorava na probleme braniteljske i stradalničke populacije.

Komentirajući uporabu branitelja kao "tampon zone" između sudionika 'Povorke ponosa' u Splitu i onih koji takva događanja ne podupiru, u pismu se u prvome redu upozorava kako uvlačenje cijele jedne populacije u događaje koji predstavljaju pitanje izbora pojedinca, nije i ne može biti korisno.

Branitelji se u pismu, koje potpisuje predsjednik v.r. Udruge HVIDR-a Črnomerec Renato Šelj, osvrću na prijedlog da se umirovljeni branitelji odreknu dva posto svojih primanja radi zapošljavanja nezaposlenih branitelja. "Moramo vas podsjetiti da je već određeno vrijeme na snazi umanjenje naših mirovina za deset posto te da je ta mjera, iako je trebala biti privremena, očito pretvorena u trajnu", ističu.

Podsjećajući na to da su branitelji sukladno Zakonu o pravima hrvatskih branitelja trajna briga hrvatske države, u pismu se nadalje ističe kako su branitelji već preuzeli na sebe brojne obaveze naše države. Tako im se, ističu, iz Fonda hrvatskih branitelja bez njihove privole (bez privole pravih vlasnika, jer nitko za to nije dao suglasnost), oduzima 30 posto od ostvarene dividende za Zakladu za stipendiranje djece branitelja i Zakladu za pomoć hrvatskim braniteljima.

"Sami dakle financiraju stipendiranje svoje djece i pomažu materijalno najugroženijim branitreljima, bez obzira jesu li oni ili nisu prodali svoje udjele u Fondu. Tako su preuzeli veliku obavezu države, a ona unatoč tome to predstavlja kao svoju zaslugu", ističe podružnica HVIDR-e i pita, gdje je kraj licemjerju.

(Hina) pp/xgvla ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙