FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio Fischera i Haladića

Autor: gvla
ZAGREB, 16. svibnja 2012. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je danas u posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke u RH Bernda Fischera i zamjenika župana Splitsko-dalmatinske županije Viska Haladića, s kojima je razgovarao o pripremama za skorašnju konferenciju, koja se održava u Splitu u njihovoj zajedničkoj organizaciji te pod predsjednikovim pokroviteljstvom, priopćeno je danas iz Ureda predsjednika.

Kako se navodi u priopćenju, Fischer i Haladić predsjednika su izvijestili o pripremama za konferenciju "Obnovljivi izvori energije, nove tehnologije – izazovi 21. stoljeća", koju u Splitu od 21. do 23. svibnja organiziraju Splitsko-dalmatinska županija i Veleposlanstvo Savezne Republike Njemačke.

Konferencija će se održati pod pokroviteljstvom predsjednika Josipovića te će na njoj sudjelovati preko 300 političara, gospodarstvenika i znanstvenika iz Hrvatske i Njemačke. Bit će organizirano osam panela, na kojima će se raspravljati o obnovljivim izvorima energije, tehnološkim parkovima, zelenim tehnologijama, poticajima EU za obnovljive izvore energije te drugim pitanjima vezanima uz obnovljive izvore energije, ističe se u priopćenju.

U sklopu konferencije predviđen je i posebni program koji obuhvaća forum hrvatskih i njemačkih poduzetnika, seminar pravnih stručnjaka na temu pravnih i praktičnih problema integracije obnovljivih izvora energije u europsko energetsko tržište, te skup o primjeni obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti u jedinicama lokalne samouprave.

(Hina) pp/gvla ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙