FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlin: neuspjelo formiranje vlade u Grčkoj korak unatrag

Autor: mhaj
BERLIN , 15. svibnja 2012. (Hina/AFP) - Neuspjelo formiranje vlade u Grčkoj ozbiljan je korak unatrag, ocijenio je u utorak njemački ministar vanjskih poslova Guido Westewelle.

"Riječ je o ozbiljnom nazadovanju kada je riječ o hitno potrebnom povjerenju u snagu reformi u Grčkoj", rekao je šef njemačke diplomacije izrazivši veliku zabrinutost zbog općeg stanja u toj zemlji.

Podsjetio je na potrebu, kako je kazao, provedbe teških i bolnih reformi u Grčkoj, jer alternative nema. "To je jedini put prema postizanju gospodarskog rasta i konkurentnosti", smatra Westerwelle.

"Željeli bismo da Grčka ostane dio eurozone", izjavio je u utorak navečer Westerwelle - prvi njemački visoki dužnosnik koji je govorio o novim izborima u Grčkoj.

Stanovnici Grčke do kraja lipnja moraju ponovno na izbore jer se grčki politički dužnosnici nisu uspjeli dogovoriti oko sastava koalicijske vlade, a nakon parlamentarnih izbora održanih 6. svibnja. Kancelarka Angela Merkel u utorak navečer u Berlinu će ugostiti novoga francuskog predsjednika Francoisa Hollanda te s njim, među ostalim, razgovarati o krizi u eurozoni, kao i o situaciji u Grčkoj.

(Hina) xmh ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙