FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Franc Kos izrazio kajanje zbog sudjelovanja u ubojstvima u Srebrenici

Autor: rmav
SARAJEVO, 15. svibnja 2012.(Hina) - Bivši pripadnik vojske bosanskih Srba Franc Kos, kojemu se pred Sudom Bosne i Hercegovine u Sarajevu sudi zbog sudjelovanja u genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici u srpnju 1995. godine, u utorak je u završnoj riječi izrazio kajanje zbog počinjenih zločina.

“Kajem se za svaku žrtvu koju sam ubio", izjavio je Kos pred sudskim vijećem dodajući kako je spreman prihvatiti svaku kaznu koja mu se izrekne.

Tužiteljstvo BiH je u svojoj završnoj riječi prošlog tjedna za Kosa zatražilo maksimalnu zatvorsku kaznu od 45 godina zatvora.

Kos, koji je bio jedan od zapovjednika u zloglasnom 10. diverzantskom odredu tadašnje Vojske RS optužen je da zajedno sa Stankom Kojićem, Vlastimirom Golijaninom i Zoranom Goronjom sudjelovao u ubojstvu najmanje 800 zarobljenih bošnjačkih muškaraca i dječaka.

Franc Kos je, po tjeralici koju je za njim raspisao Sud BiH, uhićen u Hrvatskoj, a potom je izručen bosanskohercegovačkom pravosuđu.

U nastavku suđenja očekuju se i završne riječi obrane ostale trojice optuženih, a nakon toga će sudsko vijeće najaviti kada se može očekivati donošenje prvostupanjske presude.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙