FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: Ron Paul obustavio aktivnu kampanju za nominaciju

Autor: dhai
WASHINGTON/ZAGREB, 14. svibnja 2012. (Hina) - Američki kongresnik Ron Paul objavio je u ponedjeljak da obustavlja aktivnu kampanju za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke, izvijestili su američki mediji.

Istodobno je najavio da će nastaviti s naporima za pridobijanje delegata na republikanskoj Nacionalnoj konvenciji koja će se u kolovozu održati u Tampi, na Floridi.

U priopćenju objavljenom na službenoj internetskoj stranici kampanje, Paul kaže da si ne može priuštiti trošenje novca za aktivnu kampanju u 11 saveznih država u kojima još nisu održani predizbori. "Činiti to bez ikakve nade u uspjeh značilo bi potrošiti mnoge desetke milijuna dolara koje jednostavno nemamo", navodi se u priopćenju.

Izuzev predsjednika Baracka Obame i jedinog preostalog republikanskog kandidata za nominaciju Mitta Romneya, Paul je prikupio više novca za kampanju nego i jedan drugi kandidat za Bijelu kuću, preko 36 milijuna dolara.

Do sada je osvojio 104 od potrebnih 1.144 delegata za nominaciju i na četvrtom je mjestu u utrci, koju vodi Romney s nedostižnih 966 delegata. Utrku su prije Paula napustili drugoplasirani Rick Santorum sa 264 delegata i Newt Gingrich sa 130.

Paul (76) trenutačno u američkom Kongresu predstavlja 14. kongresni okrug iz Teksasa, sa središtem u gradu Galvestonu. S prekidima je službovao u Kongresu od 1976. do 1997., a od te je godine neprekidno zastupnik.

Za predsjednika SAD-a kandidirao se tri puta, jednom kao libertinac i druga dva puta kao republikanac. Odrastao je u Pittsburghu, a diplomirao medicinu na Duke University. Tijekom 1960-ih služio je kao kirurg u ratnom zrakoplovstvu. Paul ima petero djece i 18 unučadi. Njegov sin, Howard "Rand" Paul je senator iz Kentuckyja.

(Hina) xdh ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙