FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevski filmski festival otvara film "Djeca"

Autor: rmav
SARAJEVO, 14. svibnja 2012.(Hina) - Ovogodišnji Sarajevski filmski Festival (SFF), čije je održavanje najavljeno od 6. do 14. srpnja, bit će otvoren filmom "Djeca" bosanskohertcegovačke redateljice Aide Begić, najavljeno je u ponedjeljak iz direkcije SFF-a.

Riječ je o ostvarenju koje će svjetsku premijeru doživjeti na predstojećem prestižnom filmskom festivalu u Cannesu, u okviru selekcije Un Certain Regard.

Film "Djeca" priča je o Rahimi (23) i Nedimu (13), dvoje ratne siročadi koji žive u Sarajevu, gradu koji pati od bolesti društva u tranziciji. Njihov život, sveden na puko preživljavanje, usložnjava se kada Nedim u tučnjavi razbije skupocijeni mobitel sinu lokalnog moćnika. Taj će događaj potaći Rahimu da otkrije kako njezin brat vodi dvostruki život.

Naslovne uloge u filmu tumače Marija Pikić i Ismir Gagula te Aleksandar Seksan, Nikola Đuričko i Jasna Ornela Bery.

Kako ističu iz direkcije SFF-a, ovaj festival kao najznačajniji promotor bosanskohertcegovačke kinematografije uvijek koristi priliku svoja izdanja otvoriti domaćim filmom.

"Djeca" su drugi igrani film Aide Begić, kojim Sarajevo Film Festival otvara još jedno izdanje. Njezin prvi film "Snijeg" iz 2008. godine, kojim je otvoren tadašnji 14. SFF, nagrađen je u Cannesu.

(Hina) xrmav yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙