FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH: uklanjanje ubojitih sredstava na vojnom kompleksu "Hrvatski Ždral"

Autor: tdel
ZAGREB, 11. svibnja 2012. (Hina) - Pripadnici Zapovjedništva za potporu započeli su ovih dana pirotehnički pregled područja tehničkog dijela vojnog skladišta "Hrvatski Ždral" u Doljanima kod Daruvara u cilju pronalaska i uklanjanja neeksplodiranih ubojitih sredstava zaostalih iz Domovinskog rata, priopćeno je danas iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Uklanjanje zaostalih ubojitih sredstava provodit će se radnim danima od 8,30 do 15,30 sati, a prilikom njihova pronalaska, koja se iz sigurnosnih razloga ne smiju transportirati niti pomicati, ubojita sredstva će se uništavati na mjestu pronalaska. Zbog toga će se čuti manje eksplozije (detonacije), navodi MORH.

O uništavanju ubojnih sredstava na mjestu pronalaska u vojnom skladištu "Hrvatski Ždral" u Doljanima Zapovjedništvo za potporu OSRH će 48 sati prije uništavanja obavijestiti i nadležni Područni ured DUZS-a Bjelovarsko-bilogorske županije.

Sva ostala pronađena ubojita sredstva, koja su sigurna za transport i manipulaciju, bit će prevezena na stalno mjesto za uništavanje u sklopu vojnih poligona Oružanih snaga RH, napominje MORH u priopćenju.

(Hina) pp/xtdel yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙