FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikalne središnjice pozivaju na prosvjed 12M u subotu na Jelačićevu trgu

Autor: dmar
ZAGREB, 11. svibnja 2012. (Hina) - Sindikalne središnjice pozdravljaju i podržavaju organizaciju prosvjeda 12M, pozivajući svoje članove da se u subotu, 12. svibnja, u 18 sati na Trgu bana Jelačića pridruže tom globalnom pokretu protiv bezdušnog svjetskog poretka u kojem sva moć i vlast pripada izrazito uskom krugu najbogatijih dok je ostatak svijeta prisiljen živjeti po njihovom diktatu, priopćeno je danas iz sindikalnih središnjica.

Hrvatska u tom pogledu nimalo ne zaostaje za svjetskim trendovima, ocjenjuju Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikati, Matica hrvatskih sindikata, Hrvatska udruga sindikata i Udruga radničkih sindikata Hrvatske.

Građani su pod sve većim opterećenjem saniranja posljedica tuđih pogrešnih ekonomskih politika koje su dovele do krize, a ostvarenje Ustavom definirane socijalne države postaje sve dalji i sve manje dostižan ideal u koji malo tko više vjeruje. Štoviše, po nekim aktualnim događajima u kojima se represivni aparat stavio u službu protivnika sindikalnih sloboda, zanemarivši prethodno svoju dužnost sankcioniranja gospodarskog kriminala, čak pokazujemo i inovativnost u praksi anomalija neoliberalizma, tvrde sindikati.

"Najave iz Vlade navode nas na zaključak da će praksa svaljivanja tereta krize isključivo na leđa građana najvjerojatnije ostati jedini način konsolidacije državnih financija kroz daljnje umanjenje prava radnika, nezaposlenih i umirovljenika".

Dominantna teorija i praksa neoliberalizma, koja upravo u trenucima krize pokazuje svoje pravo lice, te koju zastupaju i lijeve i desne centrističke političke opcije, je stvarnost koja 99 posto građana ove zemlje pogađa podjednako kao i ostatak svijeta koji će ove subote prosvjedom pokazati svoje neslaganje sa smjerom kojim svjetski poredak ide.

Sindikalne središnjice pozivaju svoje članove i simpatizere da budu u pravo vrijeme na pravom mjestu i pokažu svoju pripadnost pokretu koji želi zaštititi temeljne interese čovječanstva, ili barem njegovih 99 posto, kaže se u priopćenju.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙