FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hollande s Merkel 15. svibnja u Njemačkoj

Autor: mtro
PARIZ, 10. svibnja 2012. (Hina/AFP) - Novi francuski predsjednik Francois Hollande sastat će se s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u utorak, 15. svibnja poslije podne u Berlinu, neposredno nakon što preuzme dužnost, objavio je AFP, pozivajući se na nekoliko izvora.

Nakon što u utorak obavi primopredaju dužnosti s dosadašnjim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem, Hollande bi poslije podne trebao stići u Berlin, gdje će s Merkel sudjelovati na radnoj večeri, nakon koje je predviđena konferencija za novinare.

Francois Hollande želi ponovno otvoriti pregovore o europskom paktu proračunske discipline kako bi on bio dopunjen mjerama za gospodarski rast.

Njemačka kancelarka se protivi bilo kakvim novim pregovorima o proračunskom sporazumu i poticanju rasta povećanjem javne potrošnje.

Merkel je u četvrtak ocijenila bitnim da svi prihvate ideju kako će "izlazak iz krize biti dug proces" tijekom kojeg se treba uhvatiti ukoštac sa strukturnim problemima nekih europskih zemalja kao što su "katastrofalna zaduženost" i "nedostatna konkurentnost".

Prema diplomatskim najavama, Hollande će se 18. svibnja u Bijeloj kući sastati s američkim predsjednikom Barackom Obamom uoči summita G8 u Camp Davidu.

(Hina) xtm ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙