FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 10. svibnja

Autor: smar
ZAGREB, 9. svibnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 10. svibnja:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade RH. Na otvorenom dijelu sjednice je, uz ostalo, Nacrt prijedloga zakon o konačnosti namire u platnim sustavima i sustavima za namiru financijskih instrumenata, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona (EU); Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o financijskom osiguranju, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona (EU); Prijedlog uredbe o viznom sustavu (EU); Prijedlog o izmjeni Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi; Prijedlog odluke o dodjeli posebne godišnje nagrade „Ron Brown“ tvrtki Applied Ceramics d.o.o. i tvrtki Telegra d.o.o. za osobiti doprinos u razvoju gospodarske suradnje između Republike Hrvatske i SAD-a u 2011.; te Nacrt prijedloga godišnjeg izvještaja o izvršenju Državnog proračuna RH za 2011. godinu. Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade je Prijedlog akcijskog plana za ispunjavanje preostalih obveza iz pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji; Prijedlog zaključka o prihvaćanju Informacije o dostavi Europskoj komisiji dokumenta Samoprocjena o napretku Republike Hrvatske u procesu pristupanja EU - Ocjena napretka ispunjavanja kopenhagenskih uvjeta za članstvo, za razdoblje od rujna 2011. do svibnja 2012. godine; te Prijedlog izmjena Odluke o osnivanju hrvatskog dijela Mješovitog povjerenstva za otvorena pitanja između Republike Hrvatske i Republike Slovenije (povjerljivo). (10 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2. Snimatelji i fotoreporteri u Vladi moraju doći do 9,45 sati).

ZAGREB - Saslušanjem novih svjedoka na Županijskom sudu nastavlja se suđenje Ivi Sanaderu u slučajevima Hypo i Ina-MOL (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZEMUNIK - Ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Drago Lovrić nazočit će prezentacijskom danu prvog tečaja zajedničke hrvatsko-češke obuke savjetodavnih timova zrakoplovstva u 93. zrakoplovnoj bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) u vojarni Zemunik (9 sati, vojarna Zemunik). Prezentaciji će nazočiti i predstavnici Vojno-diplomatskog zbora u Hrvatskoj te veleposlanici i zamjenici veleposlanika partnerskih zemalja. Za predstavnike medija predviđeno je praćenje prezentacije obuke nakon čega su predviđene izjave za medije (oko 10,30 sati). Također, predstavnici medija mogu nazočiti akrobatskom programu akro-grupe "Krila Oluje" (13 sati).

ZAGREB - Zasjedanje izborne Skupština Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) na čijem je dnevnom redu izbor novih članova HAZU-a (17 sati, Akademijina palača, Zrinski trg 11). Predsjedništvo HAZU-a prihvatilo je kandidate za nove članove HAZU-a i te će kandidate iznijeti pred Akademijinu Skupštinu - i to 20 kandidata za redovite članove, 10 kandidata za članove suradnike, 8 kandidata za dopisne članove i 7 kandidata za reizbor suradnika. Po jedno mjesto redovitog člana ostalo je nepopunjeno u Razredu za prirodne znanosti, Razredu za medicinske znanosti i Razredu za likovne umjetnosti. Jedno mjesto člana suradnika ostalo je nepopunjeno u Razredu za književnost, a Razred za filološke znanosti nije imao prijedlog za izbor dopisnog člana.

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Bosanska kvadratura kruga" autora Dubravka Lovrenovića. Knjigu će, uz autora, predstaviti Neven Budak, Ivo Žanić te urednik Željko Ivanković. (19 sati, palača Matice hrvatske, ulaz iz Matičine ulice 2).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Mate Kovačević

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙