FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Inzko će o stanju u BiH izvijestiti Washington i Vijeće sigurnosti UN

Autor: rmav
SARAJEVO, 9. svibnja 2012.(Hina) - Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko putuje u SAD kako bi tamo o stanju u BiH razgovarao s dužnosnicima američke administracije, a potom i predstavio redovito izvješće Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda, priopćeno je u srijedu iz Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu.

Najavljeno je kako će se Inzko u četvrtak u Washingtonu odvojeno sastati sa zamjenikom američke državne tajnice Williamom Burnsom te s posebnom pomoćnicom američkog predsjednika Samanthom Power koja obnaša i dužnost direktorice za multilateralne poslove i ljudska prava u Vijeću nacionalne sigurnosti SAD.

Razgovori s predstavnicima američke administracije, ističe OHR, prigoda su za razgovore o političkom stanju u BiH uoči sjednice Vijeća za provedbu mira u BiH (PIC) najavljene za 22. i 23. svibnja u Sarajevu.

Veleposlanik Inzko kani istaknuti napredak koji je u BiH postignut nakon uspostave nove vlasti početkom godine, ali i ocijeniti ternutačne izazove s kojima se ta zemlja suočava, stoji u priopćenju.

Inzko će nakon razgovora u Washingtonu otputovati u New York gdje će 22. svibnja govoriti na Vijeću sigurnosti UN i predstaviti polugodišnje izvješće o provedbi Daytonskog sporazuma.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙