FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu 9. svibnja

Autor: kgab
ZAGREB, 8. svibnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaja iz svijeta za srijedu, 9. svibnja.

GRAZ - Predsjednik Republike Ivo Josipović boravit će u Grazu gdje će povodom Dana Europe biti održana konferencija Saveznog vijeća austrijskog parlamenta "Hrvatska – 28. članica Europske unije" u pokrajinskom parlamentu Štajerske. Na konferenciji će sudjelovati potpredsjednik austrijske vlade i ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger i europski povjerenik za regionalnu politiku Johannes Hahn, koji će govoriti prije izlaganja predsjednika Josipovića. Hrvatski predsjednik govorit će o temi "Hrvatski put u EU" u kojem će posebnu pozornost posvetiti hrvatskim iskustvima u procesu pristupanja EU-u, koja mogu biti od velikog značenja zemljama jugoistočne Europe na njihovu putu u Europsku uniju. Nakon toga će održati predavanje na sveučilištu u Grazu o temi "Hrvatske europske i regionalne politike" u kojem će govoriti o glavnim ciljevima hrvatske vanjske i regionalne politike nakon pristupanja Europskoj uniji.

LJUBLJANA - Slovenski premijer Janez Janša sastat će se s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel tijekom službenog posjeta Njemačkoj koji je u prvom redu posvećen gospodarskoj suradnji i mogućnostima privlačenje novih njemačkih investicija. Merkel i Janša razgovarat će i o bilateralnim odnosima, Europskoj uniji, te reformnim i protukriznim procesima.

MOSKVA - Vojna parada na Crvenom trgu u Moskvi povodom proslave Dana pobjede nad nacizmom i završetka Drugog svjetskog rata.

NEW YORK - Vijeće sigurnosti UN-a održat će otvorenu raspravu o prijetnji koju terorizam predstavlja međunarodnom miru i sigurnosti.

Dežurni:

Noć: Damir Margetić

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙