FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 8. svibnja

Autor: slek
ZAGREB, 8. svibnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 8. svibnja.

HELSINKI - Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović boravit će u jednodnevnom službenom posjetu Republici Finskoj. Posjet će započeti sastankom premijera Milanovića s Eeroom Heinaluomijem, predsjednikom finskog parlamenta, nakon čega slijedi sastanak s Jyrkijem Katainenom, finskim premijerom, s kojim će razgovarati o bilateralnim pitanjima, mjerama odgovora država članica Europske unije na ekonomsku i financijsku krizu, perspektivama regionalne suradnje u jugoistočnoj Europi i načinu upravljanja državnim poduzećima. Na kraju posjeta premijer Milanović sastat će se s finskim predsjednikom Saulijem Niinistoom.

RIM - Turski premijer Tayyip Erdogan u posjetu Italiji.

MOSKVA - Donji dom ruskog parlamenta, Državna Duma, trebao bi odobriti kandidaturu Dmitrija Medvedeva za dužnost premijera, dan nakon inauguracije Vladimira Putina za predsjednika, čime će biti završena zamjena fotelja najavljena u rujnu 2011.

PARIZ - Novoizabrani francuski predsjednik Francois Hollande sudjelovat će zajedno s odlazećim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem na svečanosti obilježavanja 8. svibnja, završetka Drugog svjetskog rata.

Dežurni:

Noć: Slavoljub Leko

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙