FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Javno-privatno partnerstvo i u Dubrovniku

Autor: hspa
DUBROVNIK, 7. svibnja 2012. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović održao je danas u Dubrovniku radni sastanak s gradonačelnikom Androm Vlahušićem i njegovim suradnicima.

Razgovarali su o dubrovačkome modelu kreditiranja školovanja, ulaganjima u školsku i sportsku infrastrukturu te o daljnjem razvoju Sveučilišta.

Gradonačelnik Vlahušić tom je prigodom rekao da je u Dubrovniku nekoliko projekata vrijednih 150 milijuna kuna spremno za javno-privatno partnerstvo.

Time će, rekao je ministar Jovanović, Dubrovnik biti među prvim gradovima koji kreću u realizaciju javno-privatnog partnerstva, koje na razini Hrvatske obuhvaća 338 objekata vrijednih oko šest milijarda kuna.

Među objektima, riječ je o dubrovačkim osnovnim školama Montovjerni, Mokošici i Gružu te o sportskoj dvorani u Gospinom Polju.

Kao posebno zanimljiv projekt Jovanović je istaknuo izgradnju studentskoga doma na predjelu Pustjerni, u povijesnoj jezgri, dodajući kako je riječ o iznimno kvalitetnom projektu čija bi realizacija uskoro trebala početi.

U tom javno-privatnom partnerstvu država će sudjelovati u otplati oko 55 posto troškova, a grad Dubrovnik s 45 posto.

(Hina) xddub ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙