FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 7. svibnja

Autor: mkov
ZAGREB, 7. svibnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općega servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 7. svibnja:

ZAGREB - U emisiji Hrvatskoga radija "S predsjednikom uz kavu" gostovat će predsjednik Republike Ivo Josipović (15,30 sati, 1. program HR-a)

ZAGREB - Čitanjem iskaza koje je bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević dala u istrazi nastavlja se suđenje HDZ-u, njezinom bivšem čelniku i bivšem premijeru Ivi Sanaderu te ostalim optuženima u slučaju "Fimi media" koje se tereti da su izvlačili novac iz državnih institucija i poduzeća i punili HDZ-ov "crni fond". Pavošević je priznala krivnju ali se nije nagodila s USKOK-om, a na suđenju na zagrebačkom Županijskom sudu brani se šutnjom pa se čitaju njeni iskazi iz istrage u kojima je potvrdila da se novcem iz "crnog fonda" koristio niz stranačkih dužnosnika te zaposlenika i suradnika stranke (9,30 sati, Zrinjevac 5)

ZAGREB - Počinje suđenje trojici bivših pripadnika 7. gardijske brigade "Pume" Tihomiru Šavoriću (44), Ivici Krklecu (38) i Alenu Topleku (38), optuženima za ratni zločin protiv civila, odnosno ubojstvo četvero civila u akciji "Južni potez" u listopadu 1995., na području između Mrkonjić Grada i Banja Luke u BiH. Bivšem zapovjedniku 3. bojne 7. gardijske brigade Šavoriću i dvojici njemu podređenih vojnika sudit će se na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu pred sudskim vijećem suca Tomislava Juriše. Šavorić je jedan od petorice nepravomoćno osuđenih za strijeljanje šestorice srpskih ratnih zarobljenika 1995. u akciji "Maestral 2", za što je dobio šest godina zatvora (9,15 sati, Ilica 207).

ZAGREB - Na Klinici za onkologiju i nuklearnu medicinu KBC Sestre milosrdnice ministar zdravlja Rajko Ostojić svečano će pustiti u rad novi linearni akcelerator u specijalističkom zavodu za radioterapiju i terapiju radionuklidima. Nakon svečanog otvaranja uzvanici će moći pogledati radioterapijski uređaj i upoznati se s najsuvremenijom tehnologijom ugrađenom u ovaj uređaj, koji omogućuje precizno trodimenzionalno zračenje tumora uz poštedu okolnog zdravog tkiva, čime se postižu bolji rezultati liječenja uz poboljšanu kvalitetu života bolesnika i manje nuspojava (10,30, Vinogradska cesta 29)

SPLIT - Na svetkovinu sv. Dujma u 10 sati kreće tradicionalna procesija od katedrale do prigodnog oltara na splitskoj rivi. Svečano misno slavlje predvodit će mons. Egidije Živković, biskup Željeznoga.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Mate Kovačević

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙