FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak 7. svibnja

Autor: vkla
ZAGREB, 6. svibnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak 7. svibnja.

BUDIMPEŠTA - Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović boravi u jednodnevnom službenom posjetu Mađarskoj na poziv premijera Viktora Orbana. Dvojica premijera razmotrit će trenutno stanje bilateralnih odnosa, s posebnim naglaskom na suradnju u okviru EU-a, potencijalnu provedbu inicijativa od zajedničkog interesa u području energetike i infrastrukture te stanje u regiji. Osim sastanka s Orbanom, Milanović će se susresti i s predsjednikom parlamenta Laszlom Koeverom, te s predsjednicima Hrvatske državne samouprave i Saveza Hrvata u Mađarskoj.

SARAJEVO - Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY). Serge Brammertz boravit će u službenom posjetu BiH u sklopu priprema za podnošenje redovitog izvješća Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda o suradnji zemalja regije s ICTY-em. Brammertza će u Sarajevu primiti članovi Predsjedništva BiH.

SARAJEVO - glavni tajnik Vijeća Europe Thornbjorn Jagland doputovat će u dvodnevni službeni posjet BiH. Tijekom boravka u Sarajevu primit će ga članovi Predsjedništva BiH a sastat će se i s članovima Vijeća ministara te rukovodstvom Zastupničkog i Doma naroda parlamenta BiH.

MOSKVA - Inauguracija novog ruskog predsjednika Vladimira Putina održat će se u Kremlju u nazočnosti oko tisuću uzvanika, među kojima su njegova dva poznata strana prijatelja - bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi i bivši njemački kancelar Gerhard Schroeder. U skladu s tradicijom, na inauguraciju nisu pozvani predsjednici stranih država, a prema protokolu, na popisu uzvanika su veleposlanici akreditirani u Moskvi. Inauguracija će se održati u Velikom dvorcu u Kremlju, koji je već spreman za tu veliku svečanost, u nazočnosti članova Vijeća Federacije, zastupnika Dume i članova Ustavnog suda. Moskovski patrijarh Kiril nakon Putinove inauguracije održat će misu na kojoj će "od Boga zatražiti blagoslov za predsjednika, narod i domovinu".

NEW DELHI - Američka državna tajnica Hillary Clinton u posjetu Indiji.

Dežurni:

Noć: Davorin Dukić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Srđan Baković

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙