FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

D. Milinović prozvao protukandidata Karamarka

Autor: kprp
GOSPIĆ, 5. svibnja 2012. (Hina) - Kandidat za predsjednika HDZ-a Darko Milinović prozvao je danas, na predstavljanju svog programa u Gospiću, protukandidata Tomislava Karamarka zašto u osam godina na čelnom mjestu tajnih službi i MUP-a nije spriječio pojavu kriminala i zaštitio nacionalne interese te ustvrdio da je to pitanje na koje HDZ, ali i Hrvatska mora imati odgovor.

Milinović je pozvao Karamarka da, ako ne odgovori u roku dan ili dva na to pitanje, povuče kandidaturu za predsjednika HDZ-a, jer ga smatra suodgovornim za razmjere korupcije u Hrvatskoj. Podsjetio je na brojne afere u posljednih osam godina u HAC-u, HŽ-u, INA-i i Podravki te poručio da je, "ako ne govorimo istinu i nismo spremni na hrabrost, upitna budućnost HDZ-a".

Pozvao je na očuvanje zajedništva istaknuvši da je upravo ono razlog zašto je HDZ uspio s utemeljiteljem stranke i prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom. "Kandidirao sam se za predsjednika HDZ-a, jer se ne slažem da danas lijeva, kukuriku koalicija i Zoran Milanović ima takvu prevlast na hrvatskoj političkoj sceni te da već na lokalnim izborima pokažemo snagu HDZ-a kao najjače političke stranke u povijesti Hrvatske", istaknuo je Milinović.

Izrazio je uvjerenost da će 2000 izaslanika birati najboljega, istinskog HDZ-ovca na čelo najjače stranke i da takvog lidera oporbe duguju dr. Tuđmanu.

Milinović je rekao da je za bivšim predsjednikom stranke Ivom Sanaderom krenuo otvorena srca, jer mu je vjerovao i kako bi sudjelovao u revitalizaciji HDZ-a i pobjedi, ali da kukavički Sanaderov odlazak nema opravdanja. "Kukavički odlazak kada je zemljom zavladala kriza i nismo znali hoćemo li za dva ili tri mjeseca imati mogućnosti isplatiti mirovine i plaće je kukavički čin izdaje HDZ-a", ustvrdio je Milinović. "Ono što se dešavalo nakon toga, ako je suditi po tome što do sada znamo, je kriminalna uloga Ive Sanadera u vođenju HDZ-a", ocijenio je Milinović naglasivši da osobno u tome nije sudjelovao i da ima čiste ruke. "Osuđujem svaki kriminal, a svatko tko je sudjelovao u kriminalu, koji je ukrao, bacio ljagu na HDZ mora odgovarati", rekao je Milinović i dodao da bi bilo dobro da se o tome očituju i drugi koji "moraju povezati Ivu Sanadera i (bivšeg predsjednika Republike) Stipu Mesića".

Hrvatska je bila pritisnuta korupcijom i zbog nje joj je zapriječen ulazak u Europsku uniju, podsjetio je Milinović. Upitao je tko je za to odgovoran i tko je imenovan za šefa tajne službe, uz suglasje Ive Sanadera i Stipe Mesića, imenovan za ministra unutarnjih poslova. Poručio je kao to govori u ime istine koja mora odjeknuti Hrvatskom, jer HDZ treba Hrvatskoj i Hrvatska treba HDZ-u.

(Hina) xkprp ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙