FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Borzan: vlada ne odustaje od strateškog projekta Koridora Vc

Autor: vsik
OSIJEK, 5. svibnja 2012. (Hina) - Saborska zastupnica i predsjednica osječkog SDP-a Biljana Borzan izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare kako hrvatska vlada Koridor Vc smatra strateškim projektom za Slavoniju i Baranju, te da ni u jednom trenutku vlada nije imala namjeru od njega odustati.

Opovrgnula je medijske napise u kojima je osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo nedavno izjavio kako "vlada odustaje od gradnje mosta preko rijeke Drave" u sklopu Koridora Vc. Ocijenila je kako "političari, osobito oni koji obnašaju vlast, bilo na lokalnoj ili državnoj razini, imaju dužnost istinito i točno informirati građane" te da Bubalova izjava nije točna.

Borzan je ustvrdila kako je "most preko rijeke Drave koji je najavljivala HDZ-ova vlada pred izbore - megalomanski projekt". Pojasnila je kako je "milijardu kuna koliko je trebao koštati most previše i da se za 30 posto manje novca može napraviti manje grandiozan most i to sa svim tehničkim karakteristikama dosadašnjeg projekta mosta". Ostatak novca iskoristit će se za financiranje prve dionice baranjske autoceste do čvorišta Čeminac, rekla je Borzan.

Naglasila je kako će se "vladinim projektom za iste novce osigurati gradnja mosta i dionice autoceste", te da je osječki gradonačelnik Bubalo "upravo to nazvao planom ubijanja Slavonije i Baranje te šamarom Slavoniji i Baranji".

Borzan je ocijenila kako se "očito radi o namjernom plasiranju neistine, širenju nemira i stvaranja atmosfere mržnje, straha i nesigurnosti u Slavoniji i Baranji", što se, po njezinim riječima, "pokazalo kao uobičajena praksa HDSSB-a, stranke koja se stalno i uporno želi s nekim inatiti i svađati".

(Hina) xvsik ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙