FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Časnici i povjesničari govorili učenicima o "Bljesku"

Autor: Zdravko Sever
PAKRAC, 4. svibnja 2012. (Hina) - Na današnji dan 1995. godine oko 17 sati na prostoru između pakračkih sela Brusnik, Šumetlica, Omanovac hrvatskoj policiji se predalo preko 1000 pobunjenih Srba, pa su danas učenicima o Domovinskom ratu govorili hrvatski časnici i povjesničari.

O Bljesku ali i vojnim operacijama Otkosu 10, Orkanu te Papuk 91. za okruglim stolom okupljenima te učenicima srednjih škola iz Novske, Daruvara, Pakraca, Nove Gradiške i Požege govorili su general zbora Josip Lucić, generalpukovnik Marijan Mareković, generalbojnik Marko Lukić, brigadni general Tomo Medved, te dr. Ante Nazor, ravantelj Hrvatskoga memorijalno dokumentacijskog centra Domovinskog rata.

Generali aktivni sudionici Bljeska istaknuli su da svi koji su prošli Domovinski rat znaju da je mir najveća vrijednost te da su Hrvatsku uz Hrvate listom branili i pripradnici nacionalnih manjina te da se i jedan dio srpske nacionalne manjine stavio u obranu svoje domovine Hrvatske.

Organizator okrugloga stola Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnica Požega, ogranak Pakrac-Lipik najavili su slična predavanja za učenike srednjih škola.

(Hina) xzsev ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙