FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biometeorološka prognoza od 5. do 8. svibnja

Autor: vlar
ZAGREB, 4. svibnja 2012. (Hina) - Biometeorološka i peludna prognoza Džavnog hidrometeorološkog zavoda i Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" za Hrvatsku od subote, 5. svibnja do utorka, 8. svibnja:

U subotu, 5. svibnja biometeorološke prilike će u unutrašnjosti biti razmjerno povoljne, kod meteoropata se može javiti umor i manjak koncentracije, a manje tegobe moguće su i kod kroničnih bolesnika. Na Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru ne očekuju se tegobe uzrokovane vremenom. U većem dijelu zemlje koncentracija peluda drveća bit će visoka, a trava i korova niska do umjerena.

U nedjelju, 6. svibnja biometeorološke prilike bit će razmjerno nepovoljne, meteoropati i kronični bolesnici mogu osjećati tegobe uzrokovane vremenom. Koncentracija peluda drveća u većini zemlje bit će visoka, dok će koncentracija peluda trava i korova biti niska do umjerena.

U ponedjeljak, 7. svibnja, biometeorološke prilike i dalje će biti razmjerno nepovoljne, a prema kraju dana će doći do smirivanja vremena te time i slabljenja tegoba od kojih pate meteoropati i kronični bolesnici. Koncentracija peluda drveća u većini zemlje bit će visoka, dok će koncentracija peluda trava i korova biti niska do umjerena.

U utorak, 8. svibnja, biometeorološke prilike bit će povoljne. Većina ljudi osjećat će se dobro i neće imati tegobe uzrokovane vremenom. Koncentracija peluda drveća u većini zemlje biti će visoka, dok će koncentracija peluda trava i korova biti niska do umjerena.

Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". Peludnu prognozu izrađuje Zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Laboratorij za aerobiologiju u suradnji sa županijskim zavodima za javno zdravstvo.

(Hina) xvl yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙