FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radmanović tvrdi da je Sarajevo etnički očišćeno

Autor: zkre
MOSTAR, 30. travnja 2012. (Hina) - Srpski član predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je da su bošnjačke vlasti od Sarajeva stvorile etnički najčistiji grad u Bosni i Hercegovini.

Iz Sarajeva je prognano 150.000 Srba, a u Federaciji Bošnjaci nadglasavaju Hrvate namećući im predstavnike u vlasti, izjavio je Radmanović za list "Glas Srpske" u ponedjeljak.

"Činjenica je da su sarajevski Srbi maltretirani, ubijani i protjerani. Točno je da ih danas možete na prste izbrojati i da i oni koji su tu, čekaju da se isele jer nemaju posla ni uvjeta za ostanak. Sarajevo je etnički najčistiji grad u BiH, pa i šire", rekao je srpski član predsjedništva BiH za "Glas Srpske".

Radmanović je reagirao na ranije tvrdnje bošnjačkog člana predsjedništva Bakira Izetbegovića, koji je ustvrdio da u Sarajevu nije prije rata živjelo 150.000 Srba, dok pak srpska strana tvrdi da je iz toga grada prognano 200.000 Srba.

"Procjena nekih političara je da stalno treba govoriti da su Srbi zločinci i oni od toga ne odustaju. Činjenice su potpuno obrnute od toga što govori Izetbegović", dodao je.

Po njegovim riječima, bošnjačka politika nastoji centralizirati vlast i prisvojiti cijelu BiH, što nailazi na otpor Hrvata i Srba.

„Država bi bolje funkcionirala da nije pritiska iz Sarajeva za većom centralizacijom, proračunom, oružanim snagama, policijskim agencijama, kojih ima više nego u SAD. Bošnjaci bi se kao najbrojniji narod trebali truditi oko dogovora s druga dva naroda i ako treba popuštati manjima, kao na primjer Hrvatima, a ne da se trude da ih preglasaju", rekao je Radmanović.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙