FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pikado: Nevera i Janje Alfa Team prvaci Hrvatske

Autor: rsal
SENJ, 29. travnja 2012. (Hina) - Riječka ekipa Nevera kod dama, te zagrebački Janje Alfa Team u muškoj konkurenciji osvojili su naslove prvaka na 19. ekipnom prvenstvu Hrvatske u pikadu koje je od 27. do 29. travnja održano u Sportskoj dvorani Robert Barbić Beli u Senju.

Na prvenstvu su nastupile čak 94 ekipe iz cijele Hrvatske, odnosno više od 600 pikadista koji su u protekla tri dana preplavili Senj.

Najdramatičnije finale bilo je ono u konkurenciji dama u kojemu je u težem položaju bila splitska ekipe Bila Boja jer se do finala probila kroz repasaž i za konačni trijumf su im trebale dvije pobjede, dok je Riječankama bila dovoljna jedna. Ali nakon velike borbe i stalnih preokreta slavile su Splićanke s tijesnih 9:8 pa se morala igrati nova, odlučujuća utakmica. I ona je bila neizvjesna do samog kraja, da bi ovog puta igra odluke otišla na stranu Riječanki koje se sa 9:8 uzele pobjednički trofej.

Neveru su predvodile kapetanica hrvatske reprezentacije Vlasta Stankić te bivša reprezentativka Andrea Pahor, uz veliku pomoć Ivone Baković, Danijele Grganović, Milene Hodžić i Maje Pirije. Tako su razveselile brojne riječke navijače nakon kratkotrajne tuge zbog poraza njihove muške ekipe u finalu muškog turnira. Bila Boja predvođena s reprezentativkama Đurđicom Delić i Jasnom Šegvić je drugu godinu za redom osvojila srebro, dok je treće mjesto pripalo zagrebačkoj ekipi A1 Team.

Kod muških je Janje Alfa Team na čelu s dvostrukim svjetskim prvakom i ponajboljim svjetskim igračem elektroničkog pikada Borisom Krčmarom slavio drugu godinu za redom. Zagrepčani su bili super uvjerljivi pa su tako u polufinalu protiv zaprešićkog Bana Jelačića slavili s nevjerojatnih 9:0, riječku Neveru su u prvom susretu pobijedili 9:2, dok su istog protivnika kasnije u finalu nadigrali sa 9:5.

Uz Krčmara za Janje Alfa Team su nastupili Tomislav Kušter, Mijo Pavlović, Neven Plantak, Dražen Vranjković, Ivano Krusha i Matija Jezernik. Viceprvaka Neveru je predvodio bivši reprezentativac Igor Šestan, dok je bronca pomalo iznenađujuće završila u u rukama igrača Bana Jelačića koje prije natjecanja nitko nije vidio među favoritima za medalju.

U konkurenciji drugoligaša slavio je Posejdon iz Kaštel Kambelovca, dok je u Trećoj ligi najbolja bila Catacomba Tropic iz Malog Lošinja.

(Hina) xpp yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙