FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovor o financiranju revitalizacije tvrđave sv. Mihovila

Autor: jdev
ŠIBENIK, 27. travnja 2012. (Hina) - Šibenski gradonačelnik Ante Županović i predstavnici Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU) potpisali su danas ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt revitalizacije tvrđave sv. Mihovila.

Ugovor je vrijedan milijun eura, koje je za šibenski projekt preko SAFU-a odobrio europski IPA IIIc fond.

Potpisom ugovora stvoreni su preduvjeti za početak radova na uređenju ljetne pozornice na sv. Mihovilu, kazao je na konferenciji za medije šibenski gradonačelnik Ante Županović.

Radovi će, kazao je Županović, trajati 18 mjeseci, a obuhvatit će uređenje perimetralnih zidina tvrđave, izgradnju pozornice i postavljanje montažnog gledališta, uređenje podrumskih prostorija od kojih će dio biti garderobe za glumce i sanitarni čvorovi, a dio će biti pretvoren u izložbeni prostor šibenskog muzeja.

Njihova je ukupna vrijednost 11 milijuna kuna, te će pomoć od milijun eura iz Europe dobro doći, naglasio je šibenski gradonačelnik.

Uplatu prve tranše u iznosu od 578 tisuća eura šibenski gradonačelnik očekuje kroz 45 dana.

Tim novcem, kazao je, platit će se radovi koji će se izvesti tijekom prvih 12 mjeseci projekta, a potom će uslijediti druga uplata za idućih šest mjeseci i na kraju projekta razlika.

Krajem svibnja Grad Šibenik će raspisati natječaj za izvođača radova.

(Hina) xjdev ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙