FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Troje mrtvih u bombaškom napadu na nigerijske novine

Autor: vmrs
ABUDŽA, 26. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Najmanje su tri osobe poginule u eksplozijama bombi u redakcijama nigerijskog lista This Day u glavnome gradu Abudži i u gradu Kaduni na sjeveru zemlje, službeno je objavljeno.

This Day ima sjedište u južnoj Nigeriji i podupire vladu predsjednika Goodlucka Jonathana, glavnu metu islamističke pobunjeničke skupine Boko Harama. Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

"Netko, bombaš samoubojica, prije jedan sat upao je u zgradu s bombom", rekao je glasnogovornik nigerijskoga Crvenog križa Nwakpa Nwapka na mjestu eksplozije u Abudži. "Mi smo našli tri tijela, ali ljudi su već pomaknuti i prije nego što smo mi stigli", dodao je.

Reutersov očevidac kaže kako su policijska i vatrogasna vozila uz zvuk sirene dojurila na mjesto eksplozije, nad zgradom vidio se sivi dim, a prozori su razbijeni.

"Bombaš samoubojica došao je u džipu i zabio se u vrata", rekao je Olusogen Adeniyi, iz uredništva lista This Day. "Poginula su nam dvojica zaštitara, a umro je i samoubojica".

(Hina) xvm ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙