FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 26. travnja

Autor: kgab
ZAGREB, 25. travnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak 26. travnja.

VARŠAVA - Hrvatski premijer Zoran Milanović sudjelovat će na međunarodnom radnom sastankz predsjednika vlada "Poljska - Srednja Europa - Kina". Sastanak se održava u sklopu dolaska kineskog izalsanstva na čelu s premijerom Wenom Jiabaom u Poljsku. Središnja tema bit će uspostavljanje okvira za stvaranje stalnog mehanizma gospodarske suradnje Kine s državama Srednje Europe. Hrvatski premijer trebao bi održati i bilateralne sastanke, među ostalima i s kineskim premijerom.

ZAGREB - Izraelsko veleposlanstvo u Zagrebu, Sveučilište u Zagrebu, Pravni fakultet, Fakultet političkih znanosti te Filozofski fakultet organiziraju akademski seminar "Ideja nacionalne države - izraelsko iskustvo" (s početkom u 8.45 sati, Aula Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14). Na skupu će izlagati neki od najistaknutijih hrvatskih i izraelskih intelektualaca i znanstvenika, a osnovni je cilj seminara predstavljanje suvremenog izraelskog društva, kulture, ekonomije i pravnog sustava, kao i potvrda prijateljskih odnosa među dvjema zemljama.

BEOGRAD – Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora Milorad Pupovac sudjelovat će, kao izaslanik predsjednika Sabora, na 10. konferenciji predsjednika parlamenata zemalja članica Jadransko-jonske inicijative na temu "Jačanje uloge parlamenta u razvoju regionalne suradnje".

MOSKVA - Potpredsjednik kineske vlade Li Keqiang posjetit će Rusiju.

KAIRO - Sastanak ministara Arapske lige na kojem će se razgovarati o razvoju događaja u Siriji i Sudanu.

Dežurni:

Noć: Vedrana Larva

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙