FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: HDZ 1990. opovrgava Barišićeve navode

Autor: zkre
MOSTAR, 25. travnja 2012. (Hina) - HDZ 1990. demantirao je u srijedu navode HDZ-ova rizničara Mladena Barišića da je po nalogu Ive Sanadera izdvojeno 1,2 milijuna kuna za potrebe ove stranke, a prenesena je i izjava predsjednika HDZ-a 1990. Bože Ljubića da je ikada primio novac.

"HDZ 1990. nije nikada dobio novčanu potporu od HDZ RH, ni prilikom osnivanja niti u kampanji, štoviše gospodina Barišića nikada osobno nisam susreo", rekao je Ljubić prema priopćenju iz HDZ-a 1990. Dodao je da ni USKOK niti državna policijska agencija iz BiH (SIPA) nikada od njega nisu tražili nikakvo očitovanje u svezi s iskazom HDZ-ova bivšeg rizničara.

Predsjednik HDZ-a 1990. je također naveo da mu nisu poznate sve pojednosti Barišićeva iskaza već samo fragmenti preneseni u medijima. Priopćenje s izjavom predsjednika stranke Ljubića prenesena je iz HDZ-a 1990. dok se on nalazi na proljetnom zasjedanju Vijeća Europe u Strasbourgu.

Tijekom suđenja predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu i drugima u slučaju Fimi Media pred Županijskim sudom u Zagrebu pročitan je iskaz optuženog Mladena Barišića u kojem je rekao da je od njega Ivo Sanader tražio da nabavi novac za HDZ 1990, te da je 1,2 milijuna kuna uručeno predsjedniku Ljubiću.

Iz SIPA-e su u srijedu potvrdili kako vode početne istražne radnje vezano za optužbe da je HDZ 1990. dobio 1,2 milijuna kuna iz crnih HDZ-ovih fondova.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙