FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Liga prvaka: Barcelona - Chelsea 2-2

Autor: imli
BARCELONA, 24. travnja 2012. (Hina) - Nogometaši Chelseja plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su u večerašnjoj uzvratnoj utakmici polufinala na Camp Nou protiv Barcelone odigrali 2-2.

Chelsea je prije tjedan dana u prvoj utakmici slavio sa 1-0. Pogotke za Barcelonu postigli su Busquets (35), Iniesta (43), a strijelci za Chelsea bili su Ramires (45+1) i Fernando Torres (90+1).

Bio je to susret u kojem je Barca imala sve adute, od 37. minute imala je igrača više jer isključen John Terry, vodila je 2-0 u 43. minuti, i u 48. je pri vodstvi 2-1 imala 11-erac. No, udarac Messija zaustavila je greda.

Od početka susreta Barca je nametnula svoju prepoznatljivu igru, dok se Chelsea orijentirao na obranu. Dominacija Barcelone napokon se isplatila u 35. minuti. Nakon kornera u nastavku akcije Cuenca je uposlio Busquetsa koji je neometan zabio za 1-0. Samo dvije minute kasnije još jedan šok za Chelsea, kapetan John Terry udario je s leđa Alexisa Sancheza, koji uopće nije imao loptu i sudac je pokazao crveni karton Terryju.

Prednost igrača više Barca je vrlo brzo iskoristila, u 43. minuti Messi je poveo polukontru, asistirao Iniesti, koji je precizan i europski prvaci vode 2-0.

No, u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena "hladan tuš" za Katalonce. Lampard je dugom loptom pronašao Ramiresa, koji prekrasnim lobom pogađa mrežu i time ekipu Chelseaja "diže iz mrtvih".

No, već na početku drugog dijela, u 48. minuti, kazneni udarac za Barcelonu nakon što je Drogba oborio Fabregasa. Najstrožu kaznu izveo je Messi, ali lopta pogađa gredu. Barcelona je propustila veliku priliku, a Messi još nije zabio Chelseaju.

Nakon toga Barcelona je još jače stisnula Chelsea, čiji su se igrači "parkirali" pred svojim kaznenim prostorom. Najbolju priliku za prolaz Barce u finale imao je Messi u 82. minuti, ali njegov udarac pogađa stativu.

I dok je trajala završna opsada Chelseajevog gola, Fernando Torres, koji je u igru ušao u 80. minuti, otišao je u kontranapad, pretrčao je pola terena i zabio je za 2-2 u sudačkoj nadoknadi za plasman u finale Lige prvaka.

Drugog finalista saznat ćemo u srijedu kada Real Madrid na svom stadionu dočekuje Bayern, koji iz prve utakmice donosi prednost 2-1.

BARCELONA: Valdes, Mascherano, Pique (Daniel Alves, 26), Puyol, Cuenca (Tello, 67), Xavi, Busquets, Iniesta, Fabregas (Keita, 74), Alexis Sanchez, Messi.

CHELSEA: Petr Cech, Ivanović, Terry, Gary Cahill (Bosingwa, 12), Cole, Lampard, John Obi Mikel, Meireles, Ramires, Drogba (Torres, 80), Mata (Kalou, 58).

STRIJELCI: 1-0 Sergio Busquets (35), 2-0 Iniesta (43), 2-1 Ramires (45+1), 2-2 Fernando Torres (90+1).

CRVENI KARTON: John Terry (Chelsea, 37).

SUDAC: Cuneyt Cakir (Turska)

STADION: Camp Nou

GLEDATELLJA: 98.000

(Hina) ximl yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙