FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HPB: nastavit će se ugovor sa zakupcima Valite; tražit će se kupac

Autor: nbrc
ZAGREB, 24. travnja 2012. (Hina) - Hrvatska poštanska banka (HPB) uskoro namjerava platiti troškove kupnje imovine tvrtke Valvita d.o.o. u stečaju, u idućem razdoblju namjerava pronaći kupca za tu tvrtku koji će za nju ponuditi realnu cijenu, a do tada planira nastaviti ugovor s postojećim zakupcima, odgovorili su danas iz HPB-a.

HPB uskoro namjerava platiti troškove kupnje imovine tvrtke Valvita d.o.o. u stečaju u skladu s rješenjem Trgovačkog suda u Osijeku, a to će obaviti djelomičnim prijebojem potraživanja koje ima po kreditu odobrenom 2007. godine, ističu iz HPB-a u odgovoru na upit o najavama regionalnog sindikata PPDIV-a o prosvjedu radnika Valvite.

Taj je sindikat danas najavio da će radnici Mesne industrije Valvita u stečaju organizirati prosvjed pred sjedištem HPB u Zagrebu, jer će ta banka uskoro postati vlasnicom cjelokupne imovine Valvite, a sindikatu nije ništa odgovorila na upit o nastavku proizvodnje i očuvanju radnih mjesta.

U priopćenju za javnost regionalni sindikalni povjerenik Šimo Orešković podsjeća da je na javnoj dražbi punomoćnik HPB-a dao najpovoljniju ponudu za kupovinu nekretnina stečajnog dužnika Valvite od 35,1 milijun kuna te da je kao predstavnik radnika u Odboru vjerovnika upozorio sam HPB na stajalište tog odbora da je kupac dužan nastaviti djelatnost u pogonu Valvite te zaposliti sadašnji broj od 60 bivših radnika stečajnog dužnika na neodređeno vrijeme.

Iz HPB-a ponavljaju kako ta banka u idućem razdoblju "namjerava pronaći kupca za Valvitu d.o.o. koji će za nju ponuditi realnu cijenu".

"Do tada banka planira nastaviti ugovor s postojećim zakupcima, ali na tržišnoj osnovi te ne namjerava mijenjati dosadašnju djelatnost društva", poručuju iz HPB-a.

Objašnjavaju da je cijena koju je HPB ponudio za kupnju Valvite u skladu s procjenom sudskog vještaka o vrijednosti imovine te tvrtke koja je napravljena prilikom otvaranja stečajnog postupka.

"Ta cijena predstavlja donji prag realne vrijednosti imovine koja je prema procjenama drugih procjenitelja bila znatno veća. Banka će kupovinom imovine Valvite djelomično kompenzirati dio svojih potraživanja po kreditu odobrenom 2007. godine", navodi se u odgovoru.

Dodaje se kako HPB nije u mogućnosti odgovarati na pitanja o radnom odnosu zaposlenika Valvite postavljena od strane Odbora vjerovnika Valvite d.o.o u stečaju, budući da banka nije njihov poslodavac.

HPB je na javnoj dražbi sredinom ožujka kupio Mesnu industriju Valvita d.o.o. Harkanovci u stečaju, a na toj je dražbi ponudio 35,1 milijun kuna, dok je početna cijena na toj dražbi bila 12,9 milijuna kuna, što je cijena koju je na javnoj dražbi bila ponudila tvrtka PPK Valpovo koja je na početku stečaja Valvitu uzela u zakup.

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙