FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dopinški laboratorij u Londonu dobio zeleno svjetlo

Autor: sbil
LONDON, 23. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Dopinški laboratorij koji će obraditi više od 6.000 uzoraka na ovogodišnjim olimpijskim igrama u Londonu dobio je zeleno svjetlo Svjetske antidopinške agencije (WADA).

Organizacijski odbor Igara obećao je da će učiniti sve što je u njegovoj moći u borbi protiv dopinga te da će provoditi svoju antidopinšku operaciju u laboratoriju čiji je vlasnik kemijski gigant GlaxoSmithKline, 30 km sjeverno od olimpijskog naselja.

Svaki drugi natjecatelj na olimpijskim igrama bit će podvrgnut testiranju, uključujući sve one koji osvoje neku od medalja.

WADA je tijekom dvije protekle godine provela niz strogih testova londonskog doping sustava, uključujući i tri službene provjere osoblja i opreme.

"Dopingirani sportaši moraju znati da postoji velika šansa da će biti testirani ovo ljeto i da će biti učinjeno sve što je znanstveno moguće kako bi stručnjaci u laboratoriju razotkrili njihove napore da varaju", izjavio je predsjednik WADA-e John Fahey.

"Dobijanje WADA-inog zelenog svjetla znači da će antidopinški laboratorij u Londonu raditi prema najvišim standardima analize uzoraka tijekom olimpijskih i paraolimpijskih igara".

I dok su organizatori Igara u Londonu uvjereni da će otkriti svakog potencijalnog varalicu, jedan je njemački znanstvenik nedavno otkrio da postoji novih stotinu vrsta doping sredstava koja ne mogu biti otkrivena testiranjima.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙