FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 21. travnja

Autor: smar
ZAGREB, 20. travnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 21. travnja:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nazočit će akciji čišćenja okoliša "Zelena čistka" (10,45 sati, Ulica Kneza Branimira, nasuprot Poslovnog centra Zavrtnica, Zavrtnica 17). Nakon toga predsjednik Josipović nazočit će otvorenju Green City Projecta u povodu obilježavanja Dana planete Zemlje (11,30 sati, Trg Petra Preradovića).

ZAGREB - Velikoj akciji čišćenja nepravilnih odlagališta otpada "Zelena čistka" pridružit će se ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy (9 sati, lokacija Branimirova - Retkovci III). Kampanja "Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš", koja se provodi u sklopu globalnog pokreta "Let's do it!" i svjetske akcije "World cleanup 2012." najveća je akcija čišćenja nepravilnih odlagališta otpada, a Hrvatska će se ovoj međunarodnoj akciji pridružiti prvi put. U akciju su se uključile sve županije te više od 60 gradova i općina, a održat će se na više od 1.800 lokacija diljem Hrvatske.

RIJEKA – U riječkom Brodogradilištu 3. maj u more bit će porinuta teglenica "Paula", koja se u tom brodogradilištu gradi za belgijsku tvrtku SARENS NV Meise (11 sati, Brodogradilište 3. maj, navoz br. 2).

OPATIJA – Nakon ekološke akcije čišćenja Hrvatske u sklopu kampanje „Zelena čistka – jedan dana za čišti okoliš“, koja će se održati u više od 60 gradova i općina, bit će održana završna konferencija za novinare (17 sati, Hotel "Bristol").

SPLIT - Svečano otvaranje 22. Marulićevih dana i dodjela nagrada Ministarstva kulture "Marin Držić" (20 sati, Hrvatsko narodno kazalište Split, Trg Gaje Bulata 1). Festival se održava pod pokroviteljstvom i uz potporu Ministarstva kulture, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, a u organizaciji Hrvatskog narodnog kazališta Split. Po izboru ovogodišnje izbornice Gordane Ostović bit će prikazano devet predstava u konkurenciji za festivalske nagrade.

SPLIT - Svečanost u povodu "Dana hrvatske knjige" i dodjela nagrada "Judita", "Davidias" i "Slavić" (19 sati, Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu, Trg braće Radića 7). Nagradu "Davidias" koja se dodjeljuje za studiju ili najbolji prijevod djela iz hrvatske književne baštine na strane jezike dobili su Vladimir Bubrin i Vinko Grubišić, nagradu "Judita" koja se dodjeljuje za najbolju knjigu ili studiju o hrvatskoj književnoj baštini u 2011. godini dobio je Stipe Botica, a nagradu "Slavić" za najbolji autorski knjigom objavljeni prvijenac u 2011. godini dobila je Ankica Tomić za roman "Naročito ljeti". Nagrade će uručiti predsjednik DHK Božidar Petrač.

ZAGREB - Dodjela "Velike nagrade" Dana hrvatskog filma (DHF) (20,30 sati, Kino SC, Savska cesta 25).

VARAŽDIN - Otvorenje izložbe "Miljenko Stančić - 35 godina poslije". Izložba će predstaviti neka od najznačajnijih, ali i rijetko javnosti prezentirana djela umjetnika koja su sakupljena sa različitih strana, od obiteljskog vlasništva, privatnih kolekcionara, Grada Varaždina i Gradskog muzeja Varaždin. (18 sati, Galerijski centar Varaždin, Trg Miljenka Stančića).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙