FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 20. travnja

Autor: brad
ZAGREB, 20. travnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 20. travnja.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem primit će u oproštajni posjet apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Maria Roberta Cassarija (u 10 sati u Banskoj sobi Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6).

VARŠAVA - Potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko sudjelovat će na godišnjoj konferenciji predsjednika nacionalnih parlamenata zemalja članica i zemalja kandidatkinja za Europsku uniju. Nakon službenog otvaranja konferencije raspravljat će o krizi europskog zajedništva, koja je, nakon godina gospodarskog napretka i stabilizacije u institucionalnom i političkom smislu, nastala na početku drugog desetljeća 21. stoljeća kada je Unija bila prisiljena donijeti nepopularne mjere. U raspravi će sudjelovati i potpredsjednik Hrvatskog sabora koji će govoriti o pozitivnom primjeru Hrvatske u europskim integracijama koji utječe na ostale zemlje jugoistoka Europe da i one slijede isti put.

ZAGREB - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić održat će konferenciju za novinare povodom izlaska iz tiska prvog sveska Službenog lista Europske unije – Posebnog izdanja 2013. na hrvatskom jeziku (10 sati, ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Trg N. Š. Zrinskog 7-8).

BEOGRAD - Hrvatska ministrica kulture Andrea Zlatar Violić sudjelovat će na sastanku Savjeta ministara kulture JI Europe. Teme ministarskog sastanka su budućnost kulturne i prirodne baštine, regionalna strategija u kulturi s naglaskom na kulturnu baštinu. Na sastanku će sudjelovati ministri kulture i visoki dužnosnici država članica Savjeta: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Grčke, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Turske, te kao promatrači predstavnici Austrije, Europske komisije i Vijeća Europe.

ŽENEVA - Humanitarne agencije UN-a i visoki diplomati iz donatorskih zemalja održat će drugi sastanak o humanitarnoj pomoći Siriji.

Dežurni:

Noć: Branka Radman

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙