FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Besplatni pregledi za prevenciju raka glave i vrata

Autor: vlar
ZAGREB, 18. travnja 2012. (Hina) - Javno-zdravstvena akcija "Dan otvorenih vrata" besplatnih specijalističkih pregleda s ciljem prevencije raka glave i vrata održat će se u utorak, 24. travnja, od 15 do 19 sati u Klinici za maksilofacijalnu kirurgiju Kliničke bolnice Dubrava.

Organizatori pozivaju građane koji imaju smetnje u usnoj šupljini i ždrijelu, na vratu ili glavi, probleme s otežanim gutanjem, izrasline, ranice ili pigmentacije po koži glave i vrata da se odazovu ovoj javno-zdravstvenoj akciji.

Cilj je akcije, čiji je organizator Klinika za maksilofacijalnu kirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i KB Dubrava, poticanje odlaska na pregled specijalistu koji se bavi dijagnostikom raka glave i vrata te podizanje svijesti javnosti o ovoj zloćudnoj bolesti - simptomima, čimbenicima rizika, dijagnostici i liječenju.

Akcija se u našoj zemlji održava četvrtu godinu zaredom i dio je svjetske akcije obilježavanja tjedna u kojem se govori o toj zloćudnoj bolesti. Prošle su godine samo u bolnici u Dubravi pregledane 463 osobe, od kojih je na daljnju dijagnostičku obradu, specijalistički pregled ili intervenciju upućeno njih 34 posto.

(Hina) xvl yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙