FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zubizaretta: Susret protiv Chelseaja dobra je priprema za Clasico

Autor: imli
ZAGREB, 17. travnja 2012. (Hina) - Iako su svjesni da je Barcelona veliki favoriti u polufinalu Lige prvaka, nogometaši Chelseaja ipak se nadaju da mogu napraviti čudo, a posebno se vole podsjećati na to da su 2005. u osmini finala izbacili Barcu, te na neizvjesno polufinale iz 2009. kada su zahvaljujući pogreškama norveškog suca Toma Henninga Ovreboa eliminirani.

Te 2009. prva utakmica u Barceloni završila je 0-0, a u uzvratu Chelsea je na Stamford Bridgeu vodio 1-0, te je imao igrača više. No, Andres Iniesta je zabio u sudačkoj nadoknadi za 1-1 i Barca je otišla u finale i na kraju osvojila Ligu prvaka.

"Ljudi govore kako je sudac teško oštetio Chelsea, ali činjenica je da su oni vodili 1-0 i da su imali igrača više, i umjesto da nas napadnu, oni su se povukli u bunker, bili su prestrašeni i zbog toga su kažnjeni", smatra ofenzivni branič Barce Dani Alves.

Napadač Chelseaja Juan Mata smatra da prolazak u finale nije "nemoguća misija". "Moji suigrači mi stalno govore da ako postoji ijedan stadion na svijetu na kojem se Barca ne osjeća ugodno, onda je to Stamford Bridge. A nedavna povijest nam to potvrđuje. Što se pak tiče pitanja kako zaustaviti Messija, na to je teško dati odgovor, ako uopće postoji", kaže Mata.

Samopouzdanje igračima Chelseaja podiže uvjerljiva 5-1 pobjeda protiv Tottenhama u nedjelju u polufinalu engleskog FA kupa.

"Barcelona je veliki favorit, ali ako mi budemo odigrali kao protiv Spursa u polufinalu kupa, onda imamo šanse. Ne smijemo ih se bojati, to je važno", dodaje Lampard.

Iz Barcelone ne dolazi puno komentara, ali indikativna je izjava sportskog direktora Andonija Zubizarette, koji je rekao kako je sutrašnji dvoboj protiv Chelseaja "dobra priprema za subotnji Clasico", odnosno prvenstveni susret protiv Real Madrida na Camp Nou.

Najveći problem Chelseaja ove sezone je loš vezni red i zato je momčad sa Stamford Bridgea osuđena na "preskakanje igre". Essien, Ramires, Lampard, Obi Mikel i Meireles nemaju šanse protiv najboljjih "playmakera" na svijetu Xavija Hernandeza i Andresa Inieste, koji će kroz sredinu terena prolaziti kao "nož kroz putar".

Prva polufinalna utakmica Lige prvaka između Chelseaja i Barcelone na rasporedu je u srijedu u 20.45 sati na Stamford Bridgeu.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙