FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NHL: Vodstvo za Rangerse, Bruinse i Blues

Autor: sbil
BOSTON, 17. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Boston Bruinsi i New York Rangersi su poveli u seriji na četiri pobjede 2-1 u 1. krugu doigravanja NHL-a nakon što su pobijedili Washington Capitalse 4-3 i Ottawa Senatorse 1-0.

Zdeno Chara je zabio pobjednički gol za Bruinse 1.53 minutu prije kraja nakon što se pak odbio od braniča Washingtona Romana Hamrlika i prošao vratara Bradena Holtbyja.

Četvrta utakmica je na rasporedu u četvrtak i igra se opet u Verizon Centru u Washingtonu. U prve dvije utakmice pobjednik je odlučen nakon produžetaka.

Brian Rolston je zabio gol na početku zadnje trećine osiguravši prvo vodstvo za Bruinse, 3-2 i utišavši domaće navijače.

No nakon toga je gol za Washington zabio Brooks, šest minuta prije kraja.

Vratara Bruinsa Tim Thomas imao je na kraju utakmice 29 obrana, dok je rookie Holtby obranio 25 udaraca prema svojim vratima.

Vratar Rangersa Henrik Lundqvist pobijedio je u dvoboju s Craigom Andersonom u Ottawi, zaustavivši 39 udaraca prma svojim vratima dok su Rangersi svladali Senatorse 1-0 i došli do vodstva od 2-1.

Senatorsi su na domaćem ledu bili bolji od Rangersa u udarcima prema suparničkim vratima 39-22, ali je Lundqvist bio sjajan, posebno u zadnjim minutama.

Utakmica je bila izjednačena do osam minuta prije kraja zadnje trećine kada je pak došao na palicu Briana Boylea koji ga je onda spremio i mrežu Senatorsa. Ottawa je domaćin i četvrtke utakmice u srijedu.

Na Zapadu, u San Joseu je pobjeda Bluesa od 4-3 nad Sharksima i njima osigurala vodstvo u seriji od četiri pobjede 2-1.

Drugoplasirani Bluesi koji su bili iznenađeni na svom terenu u prvoj utakmici sabrali su se u sljedeće dvije utakmice i u trećoj su osigurali vodstvo od 4-1 do zadnje trećine no onda su se morali braniti da sačuvaju pobjedu.

Napadači Sharksa Colin White i Logan Couture zabili su po gol svaki u zadnjim minutama utakmice, ali domaća mkomčad nije mogla više od toga.

Vratar St. Louisa Brian Elliott imao je 26 obrane.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙