FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 17. travnja

Autor: slek
ZAGREB, 17. travnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 17. travnja:

BRUXELLES - Potpredsjednik hrvatske vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku Neven Mimica sastat će se s povjerenikom Europske komisije za proširenje i europsku politiku susjedstva Štefanom Fueleom. Nakon sastanka predviđena je izjava potpredsjednika Mimice.

STRASBOURG - Dvanaest zastupnika Hrvatskog sabora koji će do ulaska Hrvatske u EU biti promatrači prvi će put sudjelovati na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu. Na samom početku sjednice predsjednik Parlamenta Martin Schulz predstavit će 12 hrvatskih promatrača koji će sudjelovati u radu europskih parlamentaraca, ali neće moći glasovati. Hrvatski su predstavnici u Europskom parlamentu Ingrid Antičević Marinović (SDP), Biljana Borzan (SDP), Romana Jerković (SDP), Tonino Picula (SDP), Tanja Vrbat (SDP), Jozo Radoš (HNS), Milorad Pupovac (SDSS), Andrej Plenković (HDZ), Davor Božinović (HDZ), Frane Matušić (HDZ), Nikola Vuljanić (Hrvatski laburisti) i Boro Grubišić (HDSSB). Svi su zastupnici, osim Nikole Vuljanića i Bore Grubišića, boravili prošli tjedan u Bruxellesu, drugom sjedištu Europskog parlamenta, gdje su dobili urede i sudjelovali na pripremnim sastancima svojih političkih skupina.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će potpredsjednicu kosovske vlade Editu Tahiri, koja boravi u službenom posjetu Hrvatskoj. (Ured predsjednika 12:30 sati)

ZAGREB - Američki veleposlanik James Foley domaćin je zajedničkog praćenja početka godišnje konferencije Partnerstva za otvorenu vladu (OGP). Otkako je u rujnu prošle godine službeno počelo djelovanje OGP-a, više od 50 vlada zajedno s civilnim društvom i privatnim sektorom surađuje na unapređenju toga partnerstva. Konferencija se održava u Braziliji od 17. do 18. travnja, a očekuje se da na otvorenju govore američka državna tajnica Hillary Clinton i brazilska predsjednica Dilma Rousseff. OGP je globalni pokušaj da se unaprijedi transparentnost, ojača uloga građana i borba protiv korupcije. Na konferenciji u Brazilu govorit će se o dosad ostvarenom napretku te poželjeti službena dobrodošlica 42 novim zemljama koje su se pridružile partnerstvu.

(U 14:30, Američki kutak u knjižnici Bogdan Ogrizović, Preradovićeva 5)

MOSKVA - Sirijska oporbena skupina u posjetu Rusiji.

Dežurni urednici:

Noć: Domagoj Janković

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Damir Hainski

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙