FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 17. travnja

Autor: nles
ZAGREB, 17. travnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 17. travnja:

ZAGREB - Predsjednik Republike uručit će odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića prim.dr.sc. Miroslavu Goreti (11 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241). Predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem sazvao je sjednicu Predsjedništva Hrvatskog sabora s predsjednicima klubova. Na dnevnom redu sjednice je inicijativa za izmjene i dopune Poslovnika Hrvatskog sabora te obilježavanje Spomendana 15. svibnja – Dana spomena na hrvatske žrtve u borbi za slobodu i nezavisnost (13 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ante Starčević, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Saborski Odbor za pravosuđe raspravljat će o prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju i gradnji, prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom okupljanju, godišnje izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama te izvješće o radu pučkog pravobranitelja (13 sati, Hrvatski sabor, dvorana Josipa Jelačića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva na čijem će se dnevnom redu, među ostalim, naći rasprava o prestanku mirovanja zastupničkog mandata zastupnika Zlatka Komadine i prestanku obnašanja zastupničke dužnosti zamjenice zastupnika Ade Damjanac, rasprava o prijedlogu HSS-a za određivanje zamjenika zastupniku Josipu Friščiću i njegovom zamjeniku Branku Hrgu (14 sati, Hrvatski sabor, dvorana Stjepana Radića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na čijem će se dnevnom redu, među ostalim, naći prijedlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Bugarske o policijskoj suradnji s konačnim prijedlogom zakona, prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom okupljanju te izvješće ministra unutarnjih poslova o obavljanju policijskih poslova u 2011. godini (14,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana Janka Draškovića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić sudjelovat će na konferenciji "Informacija-uPRAVO sad!-mladi pitaju" (11 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivan Mažuranić, Trg sv. Marka 6). U sklopu konferencije, koju su organizirali Ministarstvo socijalne politike i mladih i Zajednica Informativnih centara za mlade, potpredsjednica Opačić i direktor Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih (ERYICA) Davide Capecchi potpisat će Europsku povelju o informiranju mladih (11,45 sati).

ZAGREB - Svečano otvorenje "Europol Enlargement Projecta" čiji je cilj u MUP-u provesti učinkovitu harmonizaciju radnih procesa, zakonskih i podzakonskih akata i uskladiti tehničke specifikacije sa zahtjevima i standardima Europola te omogućiti potpunu integraciju Republike Hrvatske kao buduće članice EU u Europolu (10 sati, amfiteatar Ravnateljstva policije, Ilica 335). Na svečanosti otvorenja prisustvovat će ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Ranko Ostojić, direktor Europola Rob Wainwright i v.d. glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez.

ZAGREB - Konferenciju za novinare na temu "Stečajni postupci – podaci i prijedlozi" koju organizira Klub zastupnika Hrvatskih laburista-Stranke rada (11 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Kandidati za predsjednika HDZ-a Milan Kujundžić i Drago Prgomet organiziraju konferenciju za novinare na temu 'Izbori u Hrvatskoj demokratskoj zajednici – zajedno do pobjede' (12 sati, u Europski dom, Jurišićeva 1).

ZAGREB - Suđenje HDZ-u, bivšem predsjedniku te stranke Ivi Sanaderu i nekadašnjim stranačkim dužnosnicima u slučaju "Fimi medija" nastavi će se ispitivanjem optuženika koji su priznali da su državnim novcem punili HDZ-ov "crni fond". Krivnju su priznali bivši stranački rizničar Mladen Barišić, blagajnica Branka Pavošević, vlasnica marketinške agencije "Fimi media" Nevenka Jurak te predstavnica njene tvrtke Marica Ivanković koja na sudu zastupa "Fimi mediju" kao pravnu osobu. Tvrdnje tužiteljstva da su iz državnih agencija i tvrtki izvukli oko 70 milijuna kuna odbacili su prvooptuženi Sanader, njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček te predstavnik i obrana HDZ-a koji tvrde da je "crni fond" nastao bez znanja stranačkih tijela (9,30 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Svjedočenjem bivšeg pomoćnika ministra unutarnjih poslova i šefa Službe za zaštitu ustavnog poretka (SZUP) Smiljana Reljića nastavlja se suđenje bivšem savjetniku ministra unutarnjih poslova Tomislavu Merčepu, optuženom da je kao zapovjednik pričuvne postrojbe MUP-a odgovoran za ratne zločine protiv srpskih civila sa zagrebačkog, kutinskog i pakračkog područja (9 sati, Trgovački sud, Petrinjska ulica 8).

ZAGREB - Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić uručit će Nagrade "Iso Velikanović" za 2011. godinu koje se dodjeljuju za najbolja ostvarenja u području književnog prevodilaštva u Hrvatskoj (11 sati, Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21). Nagradu za životno djelo dobila je prevoditeljica Giga Gračan, a dobitnik godišnje nagrade je Sead Muhamedagić.

ZAGREB - 44. plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije (HBK) pod predsjedanjem predsjednika HBK đakovačko-osječkog nadbiskupa Marina Srakića održat će se od 17. do 19. travnja u Zagrebu (10 sati, zgrada HBK, Ksaverska cesta 12a).

ZAGREB - Okrugli stol na temu 'Zdravstvo u Hrvatskoj' koju organizira Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti - Razred za medicinske znanosti (9 sati, Palača Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zrinski trg 11). Nazočnima će se pozdravnim govorom obratiti predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Zvonko Kusić, a okrugli stol vodit će Marko Šarić, Marko Pećina i Luka Kovačić.

ZAGREB - Događanja u Društvu hrvatskih književnika (DHK) u povodu Dana hrvatske knjige predstavit će na konferenciji za novinare predsjednik DHK Božidar Petrač (10 sati, prostorije DHK, Trg bana Jelačića 7/I).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙