FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juan Carlos zasut kritikama zbog lova na slonove

Autor: rtom
MADRID, 16. travnja 2012. (Hina/AFP) - Borci za zaštitu životinja zasuli su u ponedjeljak lavinom kritika španjolskog kralja Juana Carlosa koji se oporavlja od operacije kuka što ga je slomio u Bocvani, navodno u lovu na slonove za što se plaća pristojba od sedam do 30.000 eura.

Bez komentara o razlogu kraljeva boravka u Bocvani, španjolski dvor priopćio je da se Juan Carlos dobro oporavlja u bolnici San Jose u Madridu gdje su mu liječnici u subotu ugradili umjetni zglob kuka.

Udruge za zaštitu životinja tvrde da je 74-godišnji španjolski suveren u Bocvani lovio slonove što je u toj zemlji dopušteno uz pristojbu između 7.000 i 30.000 eura.

Fotografija kralja snimljena 2006., u Bocvani s puškom u rukama pred mrtvim tijelom slona objavljena je u nekoliko španjolskih dnevnika u nedjelju i pridonijela je skandalu.

Španjolski ogranak World Wide Fund-a (WWF, Svjetski fond za zaštitu divljih životinja), prikupio je 40.000 potpisa na peticiji kojom traži kraljevu ostavku na dužnost počasnog predsjednika WWF-a i obećaje da će kralju dostaviti svoje komentare.

"To je ružno, tužno i nedostojno osobe vašega ranga. Ne vrijedite više od krivolovaca koji pljačkaju i uništavaju prirodu, sramotite Španjolsku"", napisala je kralju poznata aktivistica za zaštitu životinja, bivša glumica Brigitte Bardot i zatim poručila "Ne želim vam brzi oporavak ako to znači da ćete nastaviti svoje smrtonosne boravke u Africi ili drugdje".

Udruga "Igualdad Animal" pozvala je na prosvjed u utorak pred bolnicom gdje je kralj operiran.

(Hina) xrt ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙