FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Voda stigla do šibenske Boraje

Autor: jdev
ŠIBENIK , 16. travnja 2012. (Hina) - Simboličnim otvaranjem slavine u Boraji, danas je završena prva faza na izgradnji vodoopskrbnog sustava u tom naselju na šibenskom gradskom području koje do danas nije imalo vodovodnu mrežu.

Predstavnici Hrvatskih voda, grada Šibenika i Vodovoda i odvodnje d.o.o. iz Šibenika mještanima Boraje obećali su da će njihovi domovi biti spojeni na glavni vod u roku od godinu dana.

Gradonačelnik Šibenika Ante Županović rekao je da je to povijesni događaj.

"Mislim da će do kraja godine, ako ne i prije, biti gotova i sekundarna mreža i da će vodu dobiti i kućanstva u Boraji. Time smo stavili točku na jednu veliku nepravdu i nejednakost ljudi koji žive u ovom kraju", rekao je šibenski gradonačelnik.

Izgradnja crpne stanice, vodospreme i glavnog cjevovoda koji je vodu doveo do Boraje stajala je 5,6 milijuna kuna, a financirali su je Hrvatske vode i Ministarstvo poljoprivrede i vodnoga gospodarstva.

Izgradnja preostala četiri kilometra sekundarne vodovodne mreže, koja će uskoro početi, trebala bi stajati 1,8 milijuna kuna, financirat će je grad Šibenik i Vodovod i odvodnja d.o.o., a natječaj za izvođenje radova trebao bi biti raspisan već početkom idućeg tjedna, doznaje se iz Gradske uprave.

(Hina) xjdev ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙