FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 16. travnja

Autor: dvla
ZAGREB, 16. travnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 16. travnja

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem nazočit će predavanju Thomasa Christansena sa Sveučilišta u Maastrichtu na temu "Uloga nacionalnih parlamenata u Europskoj uniji" koje je organizirao Institut za međunarodne odnose u suradnji s Odborom za europske integracije Hrvatskog sabora. Nakon predavanja predviđena je rasprava. (U 13 sati, u dvorani Josipa Šokčevića Hrvatskog sabora, Markov trg 6)

ZAGREB - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastat će se s potpredsjednicom kosovske vlade Editom Tahiri, koja će boraviti u službenom posjetu Republici Hrvatskoj. (Sastanak u 12:25. Izjave za medije u 13:15, MVEP, Trg. N. Š. Zrinskog 7-8)

BRUXELLES - Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy sastat će se s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Banom Ki-moonom.

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban imenovat će kandidata vladajuće stranke Fidesza za nasljednika predsjedniku Palu Schmittu koji je odstupio zbog plagijatorskog skandala. Očekuje se da će to biti Janos Ader, zastupnik te stranke u Europskom parlamentu.

OSLO - Počinje suđenje Andersu Behringu Breiviku, Norvežaninu koji je lani ubio 77 ljudi na otoku Utoyi i u Oslu.

VATIKAN - Papa Benedikt XVI. slavi 85. rođendan.

ISTOČNI TIMOR - Drugi krug predsjedničkih izbora u koji su se plasirali Francisco Guterres, kandidat oporbne stranke Fretilina i bivši šef istočnotimorske gerile i zapovjednik vojske Jose Maria de Vasconcelos. Aktualni predsjednik Jose Ramos-Horta, dobitnik Nobelove nagrade za mir, ispao je u prvom krugu.

Dežurni urednici:

Noć: Davorin Dukić

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Damir Hainski

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙