FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Episkop Lukijan predvodio uskrsnu liturugiju u Osijeku

Autor: vsik
OSIJEK, 15. travnja 2012. (Hina) - Osječkopoljski i baranjski episkop Lukijan predvodio je danas, na Uskrs po julijanskom kalendaru, u osječkoj pravoslavnoj crkvi „Uspenija presvete Bogorodice“ središnju uskrsnu liturgiju za tu eparhiju.

Episkop Lukijan pozvao je vjernike da „zavire u svoja srca i pronađu istinske vrijednosti koje su današnjem čovjeku potrebnije neko ikada“. Uskrs je najveći kršćanski blagdan nade i vjere „jer je uskrsli Krist svojim mukama i uskrsnućem za svakoga od nas otvorio vrata neizmjerne i vječne ljubavi, a na nama ljudima je da to slijedimo“, kazao je episkop Lukijan.

Zaželio je da trajni mir zavlada u srcima svih ljudi i pozvao da se ne zaborave oni koji pate, kojima je teško, koji su bez posla, bolesni, nemoćni i usamljeni.

Episkop Lukijan pročitao je ovogodišnju uskrsnu poslanicu poglavara Srpske pravoslavne crkve patrijarha Irineja, u kojoj patrijarh Irinej poziva pravoslavne vjernike da "razlikuju dobro od zla" te da "čuvaju svetinju braka". Također je pozvao na molitvu za "braću i sestre na Kosovu i Metohiji".

Osječki pravoslavni vjernici najveći kršćanski blagdan Uskrs proslavit će nakon liturgije u svojim obiteljima.

(Hina) xvsik yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙