FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Projekt "Osijek - grad dobrih poruka"

Autor: vsik
OSIJEK,13. travnja, 2012.(Hina) - Osječka Udruga za rad s mladima "Breza" i grad Osijek pokrenuli su projekt "Osijek - grad dobrih poruka" čija je svrha potaknuti sve Osječane, od najmlađe do najstarije dobi, da svojim porukama pridonesu ugodnom ozračju u gradu na Dravi.

Po riječima voditeljice projekta Suzane Vargović iz "Breze", projekt će se provoditi do kolovoza ove godine s napomenom da se Osijek i prilaze gradu do kraja lipnja želi uljepšati s dobrim željama, što će, kako je rekla, biti i doprinos svih Osječana pripremama za Zlatni cvijet Europe za koji je Osijek nominiran kao jedini hrvatski grad. Krajem lipnja, naime, u Osijek će doći međunarodno povjerenstvo koje će ocijeniti izgled, način života i mnoge druge elemente prije odlučivanja o toj uglednoj nagradi.

Inspirativne poruke u drugom licu, u dogovoru s gradom Osijekom, arhitektima i ostalima, bit će napisane na raznim mjestima, kaže Vargović. "Pozivamo sve od tri do 93 i više godina da učinimo svoj grad posebnim, jednostavno - neka Osijek postane grad dobrih poruka, onih koje bismo željeli vidjeti na pročeljima starih zgrada, ogradama, zidovima, pločnicima", rekla je Vargović i dodala da se poruke neće pisati na mjestima na kojima je to zabranjeno.

Organizatori projekta očekuju mnogo poruka, a stručno povjerenstvo odabrat će 100 koje će biti napisane na osječkim ulicama i prilazima gradu.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙