FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Clinton: Iran signalizira da u Istanbul dolazi s novim idejama

Autor: akoz
WASHINGTON, 12. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Velike sile žele da Iranci naznače korake koji bi pokazali da su odustali od nastojanja da proizvedu nuklearno oružje, rekla je u četvrtak državna tajnica SAD-a Hillary Clinton.

"Dobivamo signale da za pregovarački stol donose ideje", rekla je Clinton uoči razgovora o iranskom nuklearnom programu u subotu u Istanbulu između Irana i skupine P5+1, koju čine pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a i Njemačka. "Želimo da jasno pokažu akcijama koje predlažu da su doista napustili svaku ambiciju za proizvodnju nuklearnog oružja".

"Želimo konkretne rezultate. I, naravno, u pregovorima, razumijemo da će Iranci tražiti jamstva ili djela od nas i sigurno ćemo ih uzeti u razmatranje", rekla je Clinton ne navodeći pojedinosti.

"No, mislim da je svima jasno, sigurno u P5+1 ali i mnogo šire, da je diplomatski prozor za pregovore otvoren ali da neće zauvijek ostati otvoren te stoga u obzir treba uzimati vrijeme", dodala je.

"Želimo početi ovoga vikenda i sigurno želimo nastaviti na vrlo brz, revan i ustrajan način kako bi utvrdili ima li potencijala za postizanje dogovora", dodala je Clinton.

(Hina) xakoz ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙