FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 13. travnja

Autor: agrb
ZAGREB, 12. travnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 13. travnja:

ZAGREB - Na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Ina-MOL na zagrebačkom Županijskom sudu trebali bi svjedočiti hrvatski član Inine uprave Ivan Krešić i predsjednik Nadzornog odbora Ine Davor Štern. Osim za primanje mita od mađarskog MOL-a, Sanaderu se u objedinjenom postupku sudi i za ratno profiterstvo, odnosno primanje provizije od austrijske Hypo banke kod koje se Hrvatska u ratno vrijeme zadužila za kupnju zgrada nekoliko veleposlanstava (9,30 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Ministar pravosuđa Republike Hrvatske Orsat Miljenić primit će u radni posjet ministra pravosuđa i javne uprave Republike Slovenije Senka Pličaniča s izaslanstvom. (Predstavnici medija trebali bi doći u Ministarstvo u 10,20 sati, Dežmanova 10). Nakon sastanka, u 11,45 sati ministri će dati kratke izjave za medije, a fotografima će moći snimati početak sastanka u 10,30 sati.

OSIJEK - Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja organizira prvi od 11 planiranih okruglih stolova o izmjenama i dopunama Zakona o postupanju s nezakonitim zgradama. Na okruglom stolu očekuje se i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak (11 sati, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Osijek, Europske avenije 13).

ZAGREB - Kandidat za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Domagoj Ivan Milošević održat će konferenciju za novinare u prostorijama svoga stožera na temu aktualne političke situacije (12 sati, poslovna zgrada Eurotower, Ivana Lučića 2a, 2. kat).

OSIJEK - Premijera predstave "Sinovi umiru prvi" u režiji Zorana Mužića, nastala prema tekstu suvremenog hrvatskog dramatičara Mate Matišića, o hrvatskoj poratnoj zbilji (20 sati, HNK Osijek, Županijska 9).

ZAGREB - Etnografski muzej održat će konferenciju za novinare na kojoj će biti najavljena izložba "Idemo na pivo!", što je prva izložba u Hrvatskoj koja će prikazati kulturološki i antropološki aspekt kulture konzumiranja piva (11 sati, Etnografski muzej, Mažuranićev trg 14).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙