FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa u Libanonu od 14. do 16. rujna

Autor: mtro
VATIKAN, 8. travnja 2012. (Hina/AFP) - Papa Benedikt XVI. će od 14. do 16. rujna boraviti u apostolskom posjetu Libanonu, potvrdila je u nedjelju Sveta Stolica u priopćenju.

Papa će tijekom posjeta objaviti apostolsku ekshortaciju, završni dokument s Biskupske sinode održane u listopadu 2010. i posvećene položaju kršćana na Bliskom istoku.

Benedikt XVI. sastat će se s u Libanonu mladima, vjerskim čelnicima, redovnicima i redovnicama. No, osim kratkog susreta s političkim čelnicima, Papa bi se trebao sastati i s nekršćanskim vjerskim vođama te kratko posjetiti neke kršćanske crkve.

Papin posjet Libanonu najavio je prije mjesec dana Grigorij III., poglavar Grkomelkitske crkve, ali ga Vatikan do danas nije potvrdio. Papa će doći u Libanon doći s porukom mira i jedinstva za istočne kršćane u času kada to područje potresa snažan unutarnji sukob u Siriji i kada još nema rješenja za palestinsko-izraelski sukob, rekao je tada taj patrijarh.

To će biti 24. Benediktovo apostolsko putovanje, ujedno i drugo na Bliski istok, nakon posjeta Jordanu, Izraelu i palestinskim područjima u svibnju 2009. godine.

Libanon je zemlje u kojoj različite vjerske zajednice zajedno žive stoljećima, a kršćani predstavljaju 35 posto stanovništva, prema neslužbenim podacima.

(Hina) xtm ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙