FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

T7 Pamučna industrija na godinu dana zakupila MTČ Tvornicu čarapa

Autor: nbrc
ZAGREB, 6. travnja 2012. (Hina) - Varaždinska T7 grupa objavila je da je njena tvrtka T7 Industrija pamuka d.o.o. iz Duge Rese danas s MTČ Tvornicom čarapa d.d. u stečaju iz Čakovca potpisala ugovor o zakupu pogona tvornice čarapa u Čakovcu na godinu dana.

T7 Industrija pamuka će svojim proizvodima, raznim tipovima pređe posebnih kvaliteta iz Duge Rese pokrenuti posrnulu proizvodnju i izvoz čarapa u čakovečkim pogonima tvornice čarapa MTČ, jedne u nizu hrvatskih tvornica iz tekstilne branše koja je doživjela stečaj, izjava je članice Uprave tvrtke T7 Industrija pamuka Jasmine Prokop Tomić koja se prenosi u priopćenju.

Prokop Tomić kaže kako će čak 90 posto proizvoda biti namijenjeno za izvoz na europsko tržište.

Napominjući kako je ključna sirovina u proizvodnji čarapa upravo kvalitetna pređa iz Duge Rese, članica Uprave T7 Industrije pamuka ističe kako ta tvrtka time, uz iskustvo te poslovni i prodajni know-how, stvara apsolutnu zaokruženost i sinergijsku povezanost kojom će se postići potrebna konkurentnost proizvoda u izvozu kao i zaposlenost kapaciteta.

"T7 Industrija pamuka zaposlit će u Čakovcu stotinjak radnika koji će se umjesto na burzu, od idućeg tjedna vratiti na svoje, već izgubljeno radno mjesto", naglašava se u priopćenju varaždinske T7 grupe, društva koje je u vlasništvu Davora Patafte.

Stečaj nad tvrtkom MTČ Tvornica čarapa otvoren je početkom ove godine, a bez posla je ostalo oko 230 radnika te tvrtke.

(Hina) xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙