FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 7. do 10. travnja

Autor: lmat
ZAGREB, 6. travnja 2012. (Hina) - Biometeorološke prilike u Hrvatskoj u iduća četiri dana bit će promjenjive, a u cijeloj zemlji će koncentracija peluda drveća biti visoka.

U subotu, 7. travnja, biometeorološke prilike će biti nepovoljne. Meteoropati će biti razdražljivi, patiti od glavobolje, nesanice i bolova na mjestima ranijih ozljeda. Kod kroničnih bolesnika s krvožilnim bolestima, reumatičarima i gastroenterološkim bolesnicima moguće su povećane tegobe.

Nepovoljan vremenski utjecaj će oslabiti u nedjelju, 8. travnja, što će meteoropatima i kroničnim bolesnicima donijeti olakšanje, smanjenje tegoba i bolje raspoloženje.

U ponedjeljak, 9. travnja, biometeorološke prilike će biti povoljne. Zbog toga se kod meteoropata i kroničnih bolesnika ne očekuju poteškoće uzrokovane vremenskim utecaja te će se nakon mirnoga sna većina ljudi osjećati dobro.

Zbog približavanja novog atmosferskog poremećaja biometeorološke prilike će u utorak, 10. travnja, biti razmjerno nepovoljne. Zbog toga će se kod meteoropata pojaviti glavobolja, razdražljivost, a noću nesanica. Pojačat će se i tegobe kroničnih bolesnika.

Koncentracija peluda drveća u cijeloj zemlji će biti visoka, s dominacijom peluda hrasta, breze, platane, graba, čempresa i bora. Na Jadranu će koncentracija visoko alergenog peluda crkvine biti umjerena.

Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

(Hina) pp yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙