FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene hrane u ožujku gotovo nepromijenjene - FAO

Autor: vmom
MILANO/ZAGREB, 5. travnja 2012. (Hina) - Cijene hrane na svjetskom tržištu u ožujku su ostale gotovo nepromijenjene, pri čemu je izrazitiji rast cijena biljnih ulja i masnoća neutraliziran padom cijena mlijeka i mliječnih proizvoda, objavila je u četvrtak UN-ova organizacija za hranu i poljoprivredu FAO.

Indeks kojim se mjere mjesečne promjene cijena prehrambene košarice koju čine žitarice, uljarice, mliječni proizvodi, meso i šećer u prosjeku je u ožujku porastao na 215,9 bodova, s 215,4 boda u veljači, objavio je FAO.

Podindeks cijena ulja i masnoća uvećan je pritom na 245 bodova, što odgovara 2,5-postotnom povećanju cijena tih proizvoda.

Njegov rast neutralizirao je pad podindeksa cijena mlijeka i mliječnih proizvoda, koji je u prošlom mjesecu zabilježio isti postotni pad.

U odvojenom je izvješću FAO potvrdio važeću prognozu o padu svjetske proizvodnje pšenice za 1,4 posto u odnosu na prošlogodišnju rekordnu razinu, na 690 milijuna tona u 2012. godini. Prve prognoze za ponudu i potražnju u sezoni 2012./2013. FAO će objaviti idući mjesec.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙