FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: 41 poginuli, Annan na Općoj skupštini UN-a

Autor: mtro
Najmanje 41 osoba ubijena je u srijedu u Siriji, uglavnom civila u bombardiranju pokrajine Homs u kojoj su uporišta pobunjenika, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

BEJRUT, 4. travnja 2012. (Hina/AFP) -

Najmanje 41 osoba ubijena je u srijedu u Siriji, uglavnom civila u bombardiranju pokrajine Homs u kojoj su uporišta pobunjenika, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Sedamnaest ljudi je ubijeno u samome gradu Homsu. Četiri pobunjenika su poginula u sukobima s vojskom koja je pokušala zauzeti četvrt Deir Baalebeh, gdje su poginula i tri vojnika.

U pokrajini Homs tri civila su ubijena u raketnom napadu, jedna žena u pucnjavi u Rastaneu i dva vojnika u sukobima u pobunjeničkom gradu Kuseir.

U pokrajini Damask, u eksploziji u jednoj zgradi u mjestu Beit Salhem, poginulo je sedam civila. U Deir Ezoru je ubijen jedan pobunjenik.

U pokrajini Idleb ubijeni su bivši politički zatvorenik Ahmad al-Otman i njegov brat kada su vojnici otvorili vatru na njihovo vozilo.

Ostale su žrtve pale u drugim dijelovima Sirije što pokazuje da se nasilje nastavlja svakodnevno unatoč obećanju vlade da "će odmah provesti" mirovni plan međunarodnog posrednika Kofija Annana kojim se poziva na trenutačni prekid nasilja. Samo u utorak ubijeno je 80 osoba, uglavnom civila.

Posrednik Ujedinjenih naroda i Arapske lige za Siriju Kofi Annan će u četvrtak putem videokonferencije sudjelovati na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda, objavilo je u srijedu predsjedništvo skupštine.

Nakon telefonskog razgovora s Annanom, predsjednik skupštine Nasir al-Naser je za četvrtak sazvao neformalni sastanak Skupštine kako bi Annan predao izvješće o stanju u Siriji i rezultatima njegove misije, rekla je Al-Naserova glasnogovornica.

(Hina) xtm ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙