FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moody's snizio rejting BiH na B3

Autor: zkre
MOSTAR, 4. travnja 2012. (Hina) - Međunarodna agencija za kreditni rejting Moody's snizila je kreditni rejting Bosni i Hercegovini na B3, a izmijenila je i izglede u "na promatranju - negativno", objavila je u srijedu Centralna banka BiH.

"Kao rezultat svojih analiza 3. travnja agencija za ocjenu kreditnog rejtinga Moody's Investors Service snizila je BiH suvereni kreditni rejting na 'B3' i izmijenila izglede 'na promatranju - negativno'", navodi se u priopćenju koje je središnja banka BiH objavila na svojim internet stranicama.

Moody's je tako kreditni rejting BiH sa "B2/negativan" snizio na "B3/na promatranju-negativno".

Obje su te ocjene u kategoriji neinvesticijskog rejtinga, odnosno pokazuju kreditnu sposobnost sa špekulativnim elementima i visokim kreditnim rizikom.

Centralna banka BiH u svom priopćenju podsjeća da je u ožujku ove godine agencija Standard & Poor's potvrdila BiH kreditni rejting "B" i izglede s ranijih na "promatranju - negativno" izmijenila na "stabilne izglede".

BiH, na osnovu odluke Vijeća ministara, ima ugovore za izradu i praćenje kreditnog rejtinga te zemlje s dvije međunarodne rejting agencije, s Moody's Investors Service i Standard & Poors.

(Hina) xzkre ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙