FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NCAA: Veliko finale prate velike brojke

Autor: imli
NEW ORLEANS, 3. travnja 2012. (Hina) - Veliko finale sveučilišnog prvenstva SAD-a u košarci, u kojem su Kentucky Wildcatsi pobijedili Kansas Jayhawkse sa 67-59, uživo je u Superdomeu u New Orleansu pratilo više od 73.000 gledatelja. Toliko ih je bilo i prve večeri ovogodišnjeg NCAA Final Foura, kojim završava "ožujsko ludilo" ili "veliki ples" kako Amerikanci još zovu doigravanje sveučilišnog prvenstva u košarci, što počinje sredinom ožujka, a završava prvog vikenda u travnju, i u kojem sudjeluje 68 momčadi.

Final Four sveučilišnog prvenstva u košarci je drugi najgledaniji sportski događaj u SAD-u, odmah iza Super Bowla, finalne utakmice američkog nogometa.

To se vidi i po cijeni reklamnog prostora, pa su prošle godine za 30 sekundi tv reklame tijekom finala oglašivači morali platiti milijun i 200 tisuća dolara.

Veliki novac cirkulira i u tzv. "sivoj zoni", odnosno u internim kladionicama. Prema istraživanju jedne ugledne agencije koja prati tijekove na tržištu rada u SAD-u čak 20 posto zaposlenih Amerikanaca sudjeluje u internim klađenjima za vrijeme "March Madnessa" koje sami organiziraju unutar svojih tvrtki, i u takvom klađenju cirkuliraju milijarde dolara. Amerikanci tome pristupaju s velikom pažnjom, pa se u šali govori da toliko pažnje poklanjaju jedino prilikom ispunjavanja poreznih prijava.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙